wprowadzony: 2015-08-03 11:14:23
Wykaz podręczników dla branżowa szkoła I stopnia
ostatnia aktualizacja: 2017-07-12 09:04:18

 

WYKAZ PODRĘCZNIKÓW

DLA BRANŻOWEJ SZKOŁY I STOPNIA NA ROK SZKOLNY 2017/2018  (plik .doc)

PRZEDMIOTY OGÓLNOKSZTAŁCĄCE                   KLASA I

Lp.

przedmiot

Tytuł

Autor

Wydawnictwo

  1.  

język polski

„Język polski”

seria Odkrywamy na nowo

J. Kusiak

Operon

  1.  

język angielski

Gateway Plus 2

Spencer

MacMillan

  1.  

historia

„Poznać przeszłość.

Wiek XX – zakres podstawowy

S. Roszak,
J. Kłaczkow

Nowa Era

  1.  

wiedza

o społeczeństwie

Wiedza o społeczeństwie

Odkrywamy na nowo

- zakres podstawowy

Z. Smutek,

I. Maleska

Operon

  1.  

geografia

„Ciekawi świata”

- zakres podstawowy

Zbigniew Zaniewicz

Operon

  1.  

biologia

Biologia „odkrywamy na nowo”       zakres podstawowy 

B. Jakubik

Operon

  1.  

chemia

"To jest chemia" - podrecznik dla szkół ponadgimnazjalnych zakres podstawowy

Romuald Hassa,
Aleksandra Mrzigod,
Janusz Mrzigod

Nowa Era

  1.  

fizyka

"Świat fizyki"

Maria Fiałkowska

ZamKor

  1.  

matematyka

„Matematyka 1” Podręcznik do         zasadniczych szkół zawodowych 

A. Babiański

Nowa Era

  1.  

informatyka

„Informatyka”

 (Seria Odkrywamy na nowo)

– zakres podstawowy

A. Gawełek

Operon

  1.  

edukacja

dla bezpieczeństwa

„Edukacja dla bezpieczeństwa”         podręcznik dla

szkół ponadgimnazjalnych

- zakres podstawowy

Marcin Goniewicz,

 Anna Nowak – Kowal,

Zbigniew Smutek

Operon

  1.  

religia

„Świadczę

o Jezusie w Kościele”

red. ks. W. Galant,

ks. R. Strus

Gaudium

           

 

PODRĘCZNIKI DO PRZEDMIOTÓW ZAWODOWYCH     Klasa I

ZAWÓD

PRZEDMIOT

PODRĘCZNIKI

FRYZJER

podstawy

fryzjerstwa

Podstawy fryzjerstwa

wyd: WSiP

autor: T. Kulikowska, M. Richter

techniki

fryzjerskie

Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów

wyd: WSiP

autor: T. Kulikowska, M. Richter

język obcy zawodowy

Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-kosmetycznej
WSiP

MECHANIK-MONTER

podstawy technik wytwarzania

Technologia ogólna. Podstawy technologii mechanicznych.

wyd.: WSiP

autor: A. Górecki

podstawy konstrukcji maszyn

Rysunek techniczny dla mechaników.

wyd.: WSiP

autor: T. Lewandowski

KUCHARZ

technika i bezpieczeństwo

 w gastronomii

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

Wyd.: WSiP + REA

autor: A. Kasperek

technologia

gastronomiczna 

z towaroznawstwem

Technologia gastronomiczna 

z towaroznawstwem cz. 1

wyd: WSiP + REA

autor: M. Konarzewska

język obcy zawodowy

Język angielski zawodowy w gastronomii

wyd: WSiP  REA

autor: R. Sarna, K. Sarna