TECHNIKUM, BRANŻOWA SZKOŁA I st., POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE - KOSMETYCZNE ZDZ                           TECHNIKUM, BRANŻOWA SZKOŁA I st., POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE - KOSMETYCZNE ZDZ                                     TECHNIKUM, BRANŻOWA SZKOŁA I st., POLICEALNE STUDIUM ZAWODOWE - KOSMETYCZNE ZDZ

Podręczniki - Technikum 2025/2026

PodręcznikLista podręczników dla poszczególnych klas Technikum jest do pobrania tutaj:

POBIERZ WYKAZ PODRĘCZNIKÓW

 

Poniżej zamieszczamy informację o Rządowym programie pomocy uczniom z niepełnosprawnościami, obejmującym dofinansowanie zakupu podręczników, materiałów edukacyjnych i ćwiczeniowych.

Czytaj więcej


KLASA I TECHNIKUM

J. POLSKI Nowe Ponad słowami 1. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum, część 1 i 2; M. Chmiel, A. Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, A. Wróblewska Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 1, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch neu 1, tylko podręcznik bez ćwiczeń, autor Sylwia Mróz-Dwornikowska wyd. Nowa Era. Zakres podstawowy Nr. dopuszczenia 1210/1/2024
PLASTYKA Spotkania ze sztuką. Podręcznik do plastyki dla liceum ogólnokształcącego i technikum Wyd. Nowa Era
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 1; Wyd. Nowa Era
BIZNES I ZARZĄDZANIE Krok w biznes i zarządzanie 1. Zakres podstawowy. Podręcznik do biznesu i zarządzania dla liceum ogólnokształcącego i technikum Wyd. Nowa Era
GEOGRAFIA 1. Nowe Oblicza Geografii 1. Edycja 2024 Zakres rozszerzony. Liceum i Technikum; wyd.: Nowa Era (semestr l) nr. dopuszczenia 1216/1/2024
2. Nowe Oblicza geografii 2. Zakres podstawowy. Liceum i technikum, Wyd. Nowa Era (semestr ll) nr dopuszczenia 1212/2/2025
 CHEMIA To jest chemia 1 Chemia ogólna i nieorganiczna (Zakres podstawowy) Wyd. Nowa Era, autorzy Romuald Hass, Aleksandra Mrzigod, Janusz Mrzigod
MATEMATYKA Matematyka 1. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro
EDUKACJA DLA BEZPIECZEŃSTWA Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik do edukacji dla bezpieczeństwa dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
   
PODSTAWY FRYZJERSTWA Podstawy fryzjerstwa, Podręcznik do nauki zawodu WSiP
TECHNIKI FRYZJERSKIE Techniki fryzjerskie - pielęgnacja włosów, kwalifikacja FRK.01 Teresa Kulikowska-Jakubik, Małgorzata Richter, WSiP
JĘZYK OBCY WE FRYZJERSTWIE Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-kosmetycznej (zeszyt ćwiczeń); WSiP
   
PODSTAWY GASTRONOMII Podstawy gastronomii i technologii żywności część I; A. Kmiołek-Gizara; WSiP
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA 1.Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem, Małgorzata Konarzewska część 1 i 2, WSiP.
2. Zeszyt Gastronomiczny część 1 i 2 WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu wolności Redaktor: ks. Marian Zając

KLASA II FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 1. część 2
2. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 2. część 1 Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 1 / 2, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch 2, tylko podręcznik bez ćwiczeń, autor Sylwia Mróz-Dwornikowska, wyd. Nowa Era, Zakres podstawowy
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 2; Wyd. Nowa Era
HISTORIA I TERAŹNIEJSZOŚĆ Historia i teraźniejszość. Podręcznik Część 2. Liceum i technikum.; WSiP
PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI Krok w przedsiębiorczość Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Wyd. Nowa Era
GEOGRAFIA Kontynuacja pracy podręczników z klasy 1, 1. Nowe Oblicze Geografii 1. Edycja 2024 Zakres rozszerzony. Liceum i Technikum; wyd. Nowa Era (semestr l)
2. Nowe Oblicza Geografii 2. Zakres podstawowy. Liceum i Technikum, Wyd. Nowa Era (semestr ll).
CHEMIA To jest chemia 2 (Zakres podstawowy) - Nowa Era
MATEMATYKA Matematyka 1/2. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna edukacyjna K. Pazdro
   
TECHNIKI FRYZJERSKIE 1.Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowania fryzur i ondulowania. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich
2. Techniki fryzjerskie zmiany kolorów włosów. Podręcznik do nauki zawodu technik usług fryzjerskich
JĘZYK ANGIELSKI ZAWODOWY Język angielski zawodowy w branży fryzjersko - kosmetycznej. Zeszyt ćwiczeń wyd. WSIP
   
PODSTAWY GASTRONOMII Podstawy gastronomii i technologii żywności część I; A. Kmiołek-Gizara; WSiP
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii; Kasperek, M Kondratowicz; WSiP
PODSTAWY ŻYWIENIA Zasady żywienia część I; D. Czerwińska; WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu dojrzałej wiary - Redaktor: ks. P. Mąkosa

KLASA III FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI Ponad słowami 2. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum, część 1 i 2; M. Chmiel, A. Cisowska, J. Kościerzyńska, H. Kusy, Anna R., A. Wróblewska; Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 2 / 3, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch 3
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 3; Wyd. Nowa Era
PODSTAWY PRZEDSIĘBIORCZOŚCI Krok w przedsiębiorczość. Podręcznik do podstaw przedsiębiorczości dla szkół ponadpodstawowych Wyd. Nowa Era
GEOGRAFIA Nowe Oblicza Geografii 2 - zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era, nr dopuszczenia 1216/2025
BIOLOGIA Biologia, Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych część.1,2 Wyd. Operon
FIZYKA Fizyka 1. Zakres podstawowy NOWA EDYCJA. Wydanie AKTUALNE 2025. Autor Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz Wojewoda Zakres podstawowy, WSIP.
Fizyka 2. Zakres podstawowy. Nowa edycja. Wydanie aktualne 2025, autor Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz Wojewoda WSIP
MATEMATYKA Matematyka 2/3. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro
INFORMATYKA Informatyka 1-3. Program nauczania dla szkoły ponadpodstawowej. Zakres podstawowy Grażyna Koba, K. Koba-Gołaszewska, Nr dopuszczenia 1142/1/2022, 1142/2/2022 Wyd. Migra
   
TECHNIKI FRYZJERSKIE Techniki fryzjerskie - zmiana koloru włosów, kwalifikacja FRK.01 T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, WSiP
PROJEKTOWANIE FRYZUR Projektowanie fryzur, kwalifikacja FRK.03 T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter, WSiP
   
WYPOSAŻENIE I ZASADY BEZPIECZEŃSTWA W GASTRONOMII Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii; A. Kasperek, M. Kondratowicz WSiP
JĘZYK OBCY ZAWODOWY (Ż) Język angielski zawodowy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz technika usług kelnerskich (zeszyt ćwiczeń) Wyd. WSiP
PODSTAWY ŻYWIENIA Zasady żywienia część I; D. Czerwińska WSiP
ORGANIZOWANIE PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ Organizacja produkcji gastronomicznej; A. Kmiołek; WSiP
TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem M. Konarzewska WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu nadziei - Redaktor: ks. M. Zając

KLASA IV FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI 1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 3. Część 1, część 2 Wyd. Nowa Era
J. ANGIELSKI Impulse 3, Wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Welttour Deutsch 4, tylko podręcznik bez ćwiczeń, autor Sylwia Mróz-Dwornikowska, wyd. Nowa Era, Zakres podstawowy
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 4; Wyd. Nowa Era
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE Wiedza o społeczeństwie. Liceum i Technikum Wyd. Operon
GEOGRAFIA Kontynuacja pracy z podręcznikiem z klasy 3. Nowe Oblicza geografii 2 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla Liceum i technikum. Wyd. Nowa Era
BIOLOGIA Biologia, Podręcznik dla szkół ponadpodstawowych część. 2, 3 Wyd. Operon
FIZYKA Kontynuacja Fizyka. 2. Podręcznik. Liceum i Technikum. Zakres podstawowy, Nowa Edycja. Wydanie aktualne 2025, WSIP potem Fizyka 3. Zakres podstawowy. Nowa Edycja, Wydanie aktualne 2025. Zakres podstawowy. Autor Ludwik Lehman, Witold Polesiuk, Grzegorz Wojewoda. Wyd. WSIP
MATEMATYKA Matematyka 2/3. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna. K. Pazdro
   
PROJEKTOWANIE FRYZUR Projektowanie fryzur. T.Kulikowska-Jakubik M.Richter
   
JĘZYK OBCY ZAWODOWY (Ż) Język angielski zawodowy dla technika żywienia i usług gastronomicznych oraz technika usług kelnerskich (zeszyt ćwiczeń), WSiP
PODSTAWY ŻYWIENIA Zasady żywienia część II; D. Czerwińska WSiP
ORGANIZOWANIE PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ Organizacja produkcji gastronomicznej; A. Kmiołek WSiP
PRACOWNIA PLANOWANIA ŻYWIENIA I PRODUKCJI GASTRONOMICZNEJ Pracownia organizacji żywienia; J. Duda, S. Krzywda WSiP
PROWADZENIE USŁUG GASTRONOMICZNYCH 1. Pracownia obsługi klientów. P. Dominik; WSiP
   
RELIGIA W poszukiwaniu miejsca w świecie - Redaktor: ks. Paweł Mąkosa

KLASA V FŻ TECHNIKUM

J. POLSKI

1. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 3. część 2
2. Ponad słowami. Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony 4 Wyd. Nowa Era

J. ANGIELSKI Repetytorium poziom podstawowy i rozszerzony, wyd. MacMillan
J. NIEMIECKI Komplett Plus 4 zakres podstawowy, tylko podręcznik bez ćwiczeń. Wyd. Klett
HISTORIA Poznać przeszłość. Zrozumieć przeszłość. 5; Wyd. Nowa Era
WIEDZA O SPOŁECZEŃSTWIE Wiedza o społeczeństwie. Liceum i Technikum Wyd. Operon
MATEMATYKA Matematyka 4. Podręcznik do liceów i techników. Zakres podstawowy M. Kurczab, E. Kurczab, E. Świda Oficyna Edukacyjna K. Pazdro
GEOGRAFIA Oblicza geografii 3 - Zakres rozszerzony. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Wyd. Nowa Era
   
RELIGIA W poszukiwaniu miłości - Redaktor: ks. Paweł Mąkosa